Winkelwagen:
0 artikelen
Home >
>

Home

Hieronder ziet u een greep uit het grote aantal bijzondere projecten die met Rolsma Monumenten Verf geschilderd zijn.

Jachthuis Beukenrode

11-03-2015

Bij de restauratie van Jachthuis Beukenrode in Doorn speelt naast monumentale en esthetische waarden de ecologische waarde een rol, en soms zelfs de hoofdrol. Ecologisch architect Daan Bruggink( ORGAarchitect) en facilitair manager Peter van Doorn hebben elkaar hierin gevonden.

Meer informatie

Paleis Het Loo

15-01-2014

Bij Paleis het Loo te Apeldoorn hebben de laaste jaren meerdere ingrijpende restauraties plaats gevonden van het paleis en de tuinen. Het doel was om beide terug te brengen in de oorspronkelijke 17de-eeuwse toestand. Daartoe werden enkele aanbouwen uit de 19de en 20ste eeuw verwijderd, waaronder de grote eetzaal en de bad- en kleedkamers aan de tuinzijde van het hoofdgebouw. Verder werd de witte pleisterlaag van het paleis verwijderd, zodat de oorspronkelijke baksteen weer tevoorschijn kwam. Ook werd de in de 20e eeuw aangebrachte verdieping op het hoofdgebouw verwijderd. In het paleis werden plafond- en marmerschilderingen uit voorgaande perioden vrijgelegd en zo nodig geretoucheerd.

Meer informatie

De Oale Smederieje, Neede

14-01-2014

Sinds september 2006 beschikt de Historische Kring Neede over een eigen clubgebouw "de Oale Smederieje". Het betreft de voormalige smederij van Campen aan de Borculoseweg 4 te Neede. Het gebouw is volledig gerestaureerd en voor een belangrijk deel in oude staat teruggebracht. Het wordt gebruikt voor diverse activiteiten, zoals vergaderingen, exposities en trouwen.Bij dit object van woningcorporatie Prowonen is zowel het hout als staalwerk geschilderd zijn met Rolsma Groene Vakverf.

Meer informatie

Sint Maartenkerk, Genderingen

14-01-2014

De Nederlands Hervormde Kerk St. Maarten dateert uit de 15de eeuw. De toren met naaldspits werd tijdens de bouw van de tegenwoordige kerk in dezelfde trant verbouwd.Deze kerk in Genderingen is in 2011 zowel van buiten als van binnen geheel geschilderd met Rolsma Monumenten Verf. Hierbij is niet alleen het houtwerk geschilderd maar ook de muren  zijn van kleur voorzien met deze natuurverven.

Meer informatie

Theetuin "Ik en mijn moeder", Wooldrikpark Enschede

12-01-2014

In 1883 werd er rond een boerderij het landgoed Wooldrik aangelegd. Dit park werd ontworpen door de bekende tuinarchitect Wattez. De Enschedese textielfamilie Ter Kuile liet er een grote villa bij bouwen met een vrijstaand koetshuis. De villa was  door de jaren heen zwaar verwaarloosd is eind jaren zestig van de vorige eeuw afgebroken. In het prachtig gerestaureerde koetshuis is momenteel de Theetuin "Ik en mijn moeder" gevestigd.

Meer informatie

Orgel, Paleis het Loo

12-01-2014

In de zitkamer van prinses Wilhelmina op Paleis het Loo staat een orgel dat geheel gerestaureerd is en geschilderd is met Rolsma Monumenten Verf.  Het orgel werd gebruikt op muziekavonden die de prinses regelmatig organiseerde.

Meer informatie

Jachthuis Sint Hubertus, Park de hoge Veluwe

12-01-2014

Jachthuis Sint Hubertus is het voormalige buitenverblijf van het echtpaar Kröller-Müller, stichters van Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Het is een ontwerp van architect H.P. Berlage, die niet alleen het gebouw zelf, maar ook het interieur ontwierp, tot het meubilair en zelfs het servies en bestek aan toe. Het Jachthuis werd gebouwd tussen 1916 en 1920 en is een van de belangrijkste monumenten van ons land.

Sinds september 2012 wordt het Jachthuis zowel van binnen als van buiten gerestaureerd in opdracht van de Rijksgebouwendienst. Nu een groot deel van de restauratie is afgerond, is het Jachthuis weer te bezichtigen.

Meer informatie

Pijpmuseum in grachtenpand, Amsterdam

12-01-2014

Het Amsterdam Pipe Museum, voorheen Pijpenkabinet beheert een collectie die uniek is in Nederland en Europa. Als gespecialiseerd museum toont dit museum de wereldwijde cultuuruitingen die met het tabaksgebruik zijn verbonden. Het schilderwerk wordt momenteel uitgevoerd met Rolsma Monumenten Verf. 

Meer informatie

Koetshuis landgoed Het Stroot, Twekkelo

12-01-2014

Ooit, in 1893 toen het gebouwd werd in opdracht van Textielfabrikant Gerrit Jan van Heek, was het een gebouw met grandeur. Nu ziet het koetshuis van landgoed Het Stroot in Twekkelo, er weer uit als in de eerste dagen. Het landgoed is niet alleen een rijksmonument rijker dat in oude luister is hersteld, maar heeft nu ook een prima bestemming. Het interieur is onderverdeeld in vier kantoorunits die inmiddels alle zijn verhuurd.

Meer informatie